Vi bruger tiden til det vi er gode til
Vi bruger tiden til det vi er gode til

TJ-Metal er din smed, hvis du ønsker godt håndværk

TJ-Metal udfører mange typer af smedeopgaver

Høj kvalitet til konkurrencedygtige priser

Hos TJ-Metal sætter vi en ære i at løfte opgaverne for vores kunder. Vi lytter til vores kunder og deres behov, for at skabe de bedste løsninger. 

Mange års erfaring indenfor faget og ikke mindst vores alsidige maskinpark, giver dig kvalitet til en fornuftig pris. 

Drejning

Eksempler på drejning

Fræsning

Eksempler på fræsning

Svejsning

Eksempler på svejsning

Montage og demontage

Eksempler på montage og demontage

Specialopgaver

Eksempler på specialopgaver

Hør hvordan vi kan løse din opgave

Spørgsmål og svar om teknisk isolering

HVAC er en forkortelse af “Heating, Ventilation and Air Conditioning”, eller på dansk: HVAC er en betegnelse vi bruger om teknologier, som har med varmestyring, ventilation og aircondition at gøre. Det er altså en samlet betegnelse for teknologier som har med indeklima at gøre. Målet med HVAC-systemer er at opnå et acceptabelt indeklima i et givent rum eller i en given bygning. HVAC-systemer og anlæg lægger sig ind under mekanisk teknologi, men er baseret på principper inden for blandt andet termodynamik og varmestyring.

Hos Lunderskov Teknisk Isolering udfører vi isoleringsopgaver til blandt andet HVAC-systemer og HVAC-anlæg og er altid opdateret med de nyeste produkter og den seneste viden inden for termisk isolering, isoleringsmaterialer i al almindelighed og byggereglementer.

Svaret her er JA! Varmtvandsrøret skal varmeisoleres uanset om det løber gennem opvarmet eller uopvarmet rum. Det gøres for at mindske varmetabet, og for at have bedre styring med hvor varmen kommer hen. Er der installeret cirkulation på varmtvandsstrengen, skal denne også isoleres efter samme normer som varmtvand.

Koldt vand isolerer man både for at undgå kondens, men også for at få det kolde vand koldt, derhen hvor det er hensigten.

Til at isolere koldtvandsrør og varmtvandsrør bruges der typisk rørskåle. Rørskåle er en formstøbt isolerings skål, som er skåret så den passer til rør dimensionen. Denne sættes uden på de rør som ønskes isoleret og skal spændes fast med ståltråd og tape, ved skjulte installationer.

Når vi taler om temperaturer og systemer med bestemte temperaturer, vil der altid være fokus på varmetab og kondensation. For at kunne styre og kontrollere temperaturen bedre og mere effektivt er en vigtig faktor termisk isolering af kolde og varme rør, flanger, ventiler og bæringer.

I Danmark har vi standardiseringsudvalget ’Dansk Standard’ – eller DS/S 181 for termisk isolering. De udgav i 2013 de seneste retningslinjer for arbejdet med termisk isolering: DS 452: Termisk isolering af tekniske installationer. Der har efterfølgende været rettelser, i form af nye krav til plads omkring færdigisoleret rør, som man bør være opmærksom på.

DS 452 sætter retningen for de regler, der skal gælde for det maksimale tilladte energitab for tekniske installationer. Alle tekniske installationer passer i én af de seks isoleringsklasser der benævnes i DS 452: Termisk isolering af tekniske installationer. Nogle af de parametre der ligger til grund for placeringen af tekniske installationer i den enkelte isoleringsklasse er blandt andet omgivende temperatur, driftstemperatur og antal driftstimer pr. år.

Hos Lunderskov Teknisk Isolering går vi ikke på kompromis med kvaliteten på de produkter vi benytter til tekniske isoleringsopgaver. Så vælger din virksomhed Lunderskov Teknisk Isolering til at stå for jeres rørisolering, så får du den bedste kvalitet på markedet. Vi benytter Armacell, Rockwool og Isover – de laver alle isolering i høj kvalitet.

Isovers produkter benytter vi mest til isolering af ventilationskanaler. Deres Lamella Alu2 er et super produkt, til at isolere ventilationsrør. Til ventilationskanaler benytter vi Slab, også kaldet IP 2 industribatts.

Rockwools produkter bruger vi hovedsageligt til VVS-isolering og brandisolering af ventilationsrør og kanaler. Vi bestræber os på kun at benytte Rockwool Rørskål 800 til VVS-rør, da denne skål har en bedre isoleringsevne, og derved bruger mindre plads.

Armacells produkter benytter vi til køleisolering og lydisolering.

Jf. DS 452, ”Termisk isolering af tekniske installationer” skal kondensisoleringen af kolde rør opfylde følgende skrivelser:

 • Energitab
  Når der tales om energitab, så handler det om, at rørsystemer som skal transportere eller indeholder kølede medier, skal isoleres så der undgås uønsket varmeoverførsel til mediet.
   
 • Kondensisolering
  Kolde rør skal i Danmark sikres mod udvendig kondensation (udvikling af udvendig kondens), så der ikke opstår og ulemper på omgivelser, isolering og installationer.
   
 • Isolering mod frysning
  Kolde rør skal isoleres således, at der ikke opstår ulemper eller skader på omgivelserne og installationerne på grund af frost.

Udendørs rør eller rør i lokaler med temperaturer under frysepunktet og som f.eks. indeholder stillestående vand er ekstra sårbare overfor frost og risikerer at fryse fast. Det er ikke muligt at undgå til frysning ved blot at benytte isoleringsmateriale, men isolering kan forlænge fryseprocessen. Er der tale om stillestående vand eller lignende, som skal være stillestående i længere tid skal røret traces. Tracing er er varmekabel som installeres på røret under isoleringen. Dette kabel er med til at sikre, at mediet ikke fryser til, mens det står stille inde i rørene.

Det er vigtigt at pointere at bæringer afkorter den frostsikrede tid, hvis de gennembryder isoleringslaget. Derfor kan det være en god idé at benytte isolerede bæringer. På den måde sikrer vi en tæt og ubrudt isolering, som opretholder frostsikringstiden.

Tilbud på professionelt arbejde

Tilbud på SMEDEARBEJDE

Udfyld kontaktformularen, og vi vender tilbage til dig så hurtigt, vi kan! Du må meget gerne skrive dit telefonnummer i beskedfeltet, hvis du ønsker, at vi ringer til dig.

Ikke klar til tilbud endnu?

Hvis du ikke er klar til at få et tilbud, så giv os et kald – så kan vi tale om den rette løsning til netop dit behov.